Gyneacologie

Gynaecologie is één van de vele specialiteiten van Paardenkliniek De Watermolen BV. ‘Het stelt veel meer voor dan eieren kijken’, zegt drs. Jan Greve. Neemt een merrie niet op, dan proberen wij de oorzaak te achterhalen en dit adequaat te behandelen. Het resultaat is dat er aan het einde van het seizoen slechts weinig merries gust blijven.

De merriebegeleiding vindt plaats op de kliniek, naast het dekstation, dus wij kunnen uw merrie optimaal begeleiden bij het drachtig worden.

Er wordt met vers sperma en diepvriessperma geïnsemineerd. Diepvriessperma is gevoeliger dan vers sperma, dus zal de inseminatie dichter bij de eisprong moeten plaatsvinden dan met vers sperma. Aangezien de merries in opname staan bij De Watermolen, is het mogelijk om vaker per dag de eisprong te controleren, waardoor wij ook met diepvriessperma zeer goede resultaten behalen!

De kliniek heeft de mogelijkheid om zelf bacteriologisch onderzoek te doen, waardoor we – indien nodig – een slijmmonster kunnen nemen van de baarmoeder van uw merrie en zo kunnen controleren of er sprake is van een infectie, die behandeld moet worden. Deze behandeling bestaat uit het spoelen van de baarmoeder met antibiotica, die met behulp van een pipet in de baarmoeder wordt gebracht.

KOSTEN MERRIEBEGELEIDING
De merriebegeleiding voor het insemineren met vers sperma bedraagt € 42,35 per cyclus voor het opvoelen, insemineren en scannen. Deze wordt door Paardenkliniek de Watermolen BV in rekening gebracht. Extra veterinaire kosten, zoals injecties, bacteriologisch onderzoek, spoelen, antibioticabehandelingen en/of operaties worden door Paardenkliniek de Watermolen BV in rekening gebracht bij de merriehouder.

Bij gebruik van diepvriessperma zal Paardenkliniek de Watermolen BV voor alle handelingen en/of controles de normaal geldende veterinaire kosten in rekening brengen.