J.W. (Jan) Greve

Equine Allround is een veelzeggende omschrijving van paardenkliniek De Watermolen, maar dit gaat ook zeker op voor oprichter drs. Jan Greve. “Mijn probleem is dat ik elk onderdeel in mijn vak leuk vindt”, lacht de dierenarts. “Of dat nou kreupelheidsdiagnostiek is, gynacologie of opereren. We hebben alle expertise in huis.” Door altijd nauw betrokken te zijn bij de (top)sport heeft Jan Greve een brede kijk op het paard en het gebruik daarvan ontwikkeld.

Jan Greve heeft zelf ook op Z-niveau gereden, hij won de military van Varsseveld in de jaren ’70, trainde tien jaar lang volbloeds, fokte een Derby winnaar en werd op de renbaan tot twee keer toe bekroond tot beste eigenaar/trainer van Nederland. Daarna ging hij met zijn kinderen op concours, waarvan zoon Willem Greve internationaal rijdt. Om de spanning van de sport voor zichzelf weer op te zoeken, is Jan Greve tweespan gaan rijden.

Het was 1982 toen Jan Greve met Paardenkliniek De Watermolen startte, nadat hij veel ervaring op had gedaan in de dierenartsenpraktijk Bosch en Duin. Vanaf 1982 is hij meer dan 12 jaar dierenarts geweest van het Nederlandse Eventing Team. Hij was ook de teamveterinair van het gouden springteam op de Olympische Spelen van Barcelona 1992. Naast zijn inspanningen als teamveterinair van de jeugdequipes voor zowel springen als dressuur, is hij tevens teamveterinair van de dressuur senioren.