Direct na zijn verkiezing van zijn zelfgefokte La Selien W (v.Comme Il Faut) werd Jan Greve op de Centrale Keuring van Overijssel uitgeroepen tot regionale KWPN Fokker van het jaar.

De verkiezing van fokproduct La Selien W (Comme Il Faut uit Selien ster pref prest van Mermus R) is het zoveelste succes voor fokker Jan Greve. Vorig jaar kon hij samen met zoon Willem al naar voren treden op de CK in Overijssel toen La Selien W’s stamgenoot Karelien W (v.Comme Il Faut) werd verkozen tot kampioene. Uit La Selien W’s moeder Selien werd dit voorjaar zoon Lifestyle (v.Cicero Z) goedgekeurd bij het KWPN en verder beleefde de allround paardenman Jan Greve talloze successen zoals recentelijk op het NK voor jonge eventingpaarden waar zowel de nummer één als twee uit zijn fokkerij kwamen. Dat alles was voor de organisatie gelijk om Jan Greve voor 40 jaar succesvolle fokkerij van spring-, dressuur- en eventingpaarden te huldigen tot Overijssels Fokker van het Jaar. Een verkiezing die voor het tweede jaar gehouden werd. “Ik geniet enorm van de fokkerij en eigenlijk vind ik alles mooi. Dressuur, springen, eventing, ga zo maar door. Equine Allround! En ik ben natuurlijk een echte fokkerij-liefhebber. Uit La Selien W’s moeder spoelden we drie jaar geleden twee embryo’s. Deze merrie en de gekeurde hengst Lifestyle, dat is een mooie score! En geweldig dat dit alles de verkiezing van Overijssels fokker van het jaar heeft gebracht, daar geniet ik echt van.”

Grote bijdrage
Als fokker en opfokker beleefde Jan Greve al menig succes. “De fokker van het jaar begon zijn succesvolle fokkerij zo’n veertig jaar geleden met de Twiggy-stam en heeft laten zien keer op keer moderne sportpaarden te fokken”, lichte omroeper Bert de Ruiter toe. “Hij fokte succesvolle springpaarden als het Grand Prix-paard Kyraleen en de hengsten Creool en Pythagoras. Als opfokker heeft Jan Greve naam gemaakt dankzij hengsten als Voltaire, Guidam, Carambole en Daily Diamond. Naast volbloedhengsten als Mytens xx, Julio Mariner xx en Albaran xx. Op alle fronten heeft Jan Greve al zijn meerwaarde bewezen.”