Operaties

Op Paardenkliniek De Watermolen worden verschillende operaties verricht in de ruime operatieruimte met veilige recovery. De paarden worden onder narcose gehouden met behulp van gasanesthesie. Dit proces wordt nauwlettend gevolgd met behulp van bewakingsapparatuur (capnografie) en controles van het paard zelf. Alle bevindingen worden genoteerd in een operatieverslag.

Voorbeelden van operaties:
Castraties: Naast de zogenaamde staande castratie doen we ook castraties over de lies onder volledige narcose. Hierbij wordt steriel gewerkt en worden de wonden gesloten. Klophengstoperatie(castratie) is ook mogelijk. Deze paarden hebben één of beide testikels niet op de normale plaats, maar in de buik of in het lieskanaal.

Wonden
: U kunt bij ons terecht als uw paard een wond heeft opgelopen, maar ook voor hersteloperaties van oude wonden, waar bijvoorbeeld sprake is van ‘wild vlees’. Chirurgische behandeling pleit niet altijd tot genezing maar wel tot vermindering van infectie.

Cornage-operaties

Arthroscopie:
Dit zijn kijkoperaties waarbij losse botstukjes (OCD)uit gewrichten kunnen worden verwijderd.Via een scope kijken we in het gewricht. Via een tweede werkkanaal verwijderen we de losse botstukjes. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van operaties.

Beenstandcorrecties: zoals X-benen en bokvoeten

Navelbreuken

Voor meer of specifieke informatie kunt u contact opnemen met Paardenkliniek De Watermolen (053-5721234)