Paardenkliniek

De internationaal gerenommeerde Paardenkliniek De Watermolen werd in 1982 opgericht door dierenarts Jan Greve, die vanaf die tijd meer dan 12 jaar dierenarts was van het Nederlands eventingteam. Hij was teamveterinair van het ‘gouden’ springteam op de Olympische Spelen van Barcelona 1992 en van de jeugdequipes voor zowel springen als dressuur. De afgelopen jaren staat hij in deze functie de dressuurpaarden van de Nederlandse topruiters bij.

In 1999 is Jan Greve geassocieerd met dierenarts Arie Hoogendoorn, die in 1996 afgestudeerde aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en sinds mei van dat jaar bij De Watermolen werkzaam is. In januari 2011 is hij door de KNHS aangesteld als teamveterinair van de springpaarden senioren.

Het team op De Watermolen is door de jaren heen verder uitgebreid met de dierenartsen Vic van Loon, Carmen Scheffer en Aliedje Bakker. Anoek Schipper, sinds 1999 parttime dierenarts op De Watermolen,behandelt gezelschapsdieren.

De dierenartsen op de kliniek worden geholpen door assistenten en dierenartsen die nog in opleiding zijn.

Mensen komen vanuit heel Europa naar de Paardenkliniek De Watermolen voor de meest uiteenlopende (be)handelingen voor hun paarden: keuringen, operaties, merriebegeleiding, peesblessures, kreupelheidsonderzoeken, etc.