On The Spot

Diamant de Semilly x Cornet Obolensky

Geboortejaar: 2019
Stokmaat: 1.69
Stamboek: KWPN
Goedgekeurd door: KWPN, 
Dekgeld: € 250,- + € 650,-

Pedigree

Video afspelen

Met uitermate overtuigende cijfers werd de genetische interessante On The Spot vorig jaar als goedgekeurde hengst ingeschreven bij het KWPN. Hij kreeg o.a. negens voor zijn galop, reflexen, vermogen en rijdbaarheid. Gezien zijn afstamming komt dit talent niet als een verrassing. Moeder Kathelien W liet als jong paard met 84 punten een opvallende verrichting zien in de IBOP test. Daarna was zij internationaal actief onder Katharina Offel, net als haar moeder Elien, die door dezelfde amazone uitgebracht werd op 1.60 niveau. De vader van Kathelien is stempelhengst Cornet Obolensky, die zelf actief was op 1.60 niveau en de vader is van toppaarden als Clooney, Cornet d’ Amour, Coree en Comme Il Faut. Grootmoeder van On The Spot, Carambole dochter Elien, is de moeder van het 1.40 paard Karelien W. De directe moederlijn bracht verder het 1.40 paard Green Eggs And Hammer, het 1.45 paard Valentijn en de 1.60 paarden Ucelien en Paulien. Laatst genoemde twee zijn beide nakomelingen van de bekende Voltaire dochter Ecolien.

De vader van On The Spot, “all time sire” Diamant de Semilly (v. Le Tot de Semilly x Elf III), bracht o.a. halfbroers Emerald van ’t Ruytershof, Don VHP, Dominator 2000 Z en Diarado. Diamant had een indrukwekkende carrière met als hoogtepunt een gouden teammedaille met Eric Levallois op het WK in Jerez de la Frontera. Sinds 2015 staat hij non-stop in de top drie van de hengsten ranking op basis van het totale gewonnen prijzengeld van zijn nakomelingen. Maar liefst 11% van zijn nafok springt 1.60. De combinatie van deze ongekende vererver met de hengsten Cornet Obolensky, Carambole en de zeer sportieve moederlijn maken On The Spot genetisch gezien zeer interessant.

Maar het blijft niet alleen bij het genetische verhaal. Exterieurmatig zit On The Spot zeer goed in elkaar; hij heeft een zeer sprekend hoofd, is lang gelijnd en beschikt over een zeer correct en goed ontwikkeld fundament. Hij beweegt gemakkelijk met een zeer lichtvoetige galoppade waarbij opvalt dat hij makkelijk changeert. Hij toont zeer veel overzicht, vermogen, is atletisch en springt met een zeer goede techniek. Tijdens de afgelopen hengstencompetitie liet hij met Willem Greve telkens geweldig en werd overall reservekampioen in het 1.10.

On The Spot is een hengst die gezien zijn afstamming, natuurlijke aanleg en instelling zomaar net zo’n stempelhengst kan worden als zijn vader, grootvader en overgrootvader.  

Verrichtingscijfers 

stap 7,5
draf 7,5
houding
& balans 8,5
galop 9
x 2
reflexen 9
x 2
techniek 8,5
x 2
vermogen 9

rijdbaarheid 9
instelling 8,5

aanleg springpaard 9
totaal 88,5

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.