Oosterbuur

Etoulon VDL X Cornado

Geboortejaar: 2019
Stokmaat: 1.70
Stamboek: Westfalen
Goedgekeurd door: KWPN
Dekgeld: € 250,- + € 550,-

Pedigree

ETOULONToulonHeartbreaker
Nikita
UtareusaSable Rose (Calvados)
Brigitte
ColettaCORNADO 1Cornet Obolensky
Acobata
PasadenaPOLYDOR
Al’Amour
Video afspelen

Oosterbuur is een nakomeling van de KWPN-hengst Etoulon VDL. De moeder Coletta is zelf uitgebracht op 1,30m-niveau. Zij is een dochter van de hengst Cornado NRW, de hengst die met Marcus Ehning vele successen heeft behaald op vijfsterrenniveau. De moeder van Coletta is de merrie Pasadena, een dochter van de invloedrijke Westfaalse hengst Polydor. Pasadena gaf met Lancer II de ruin Landor, die met de Canadees Jay Hayes op 1,50m-niveau liep. Ook gaf ze de 1,45m-paarden Baumann’s Cicero (v.Cento), gereden door Shari Zey, en Quibelle 29 (v.Quipeggio), van Amelie Koppenberg.

Via haar dochter Hera (v.Heraldik) is ze ook de grootmoeder van Coconut 49 (v.Comme il Faut), die met Debby Sterzenbach op 1.50m-niveau presteert en Baumann’s Cartani (v.Catoki), die met Veronika Müller op 1,45m-niveau uitkomt. De moederlijn voert terug op een Hannoveraanse lijn, waar onder andere ook de bij het KWPN en in Holstein goedgekeurde hengst Polydox (v.Polydor) uitkomt.

Oosterbuur is een ongecompliceerde, betrouwbare en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte en souplesse. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en een goede balans waarbij de hengst zeer goed changeert. Oosterbuur springt goed vanuit de schoft/schouder naar boven, met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Oosterbuur springt met een goede beentechniek. Oosterbuur lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Oosterbuur veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. 

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse:Goed

Fok/aanparingsadvies:
Oosterbuur kan lichtvoetigheid in beweging toevoegen en de springkwaliteiten met name reflexen, lichaamsgebruik, instelling en de rijdbaarheid verbeteren in de springpaardenfokkerij.