Dinsdag 31 mei om 19.30 vindt bij dekstation De Watermolen in Haaksbergen een presentatie plaats van verrichtingskampioen 2016 DETTORI en van de eerste veulens van verrichtingskampioen 2015 DAILY DIAMOND.
Dettori werd onlangs verrichtingskampioen bij het KWPN met 85 punten. Hij kreeg geen cijfer lager dan een 8 en zelfs tweemaal een 9, voor houding & balans en rijdbaarheid & instelling. Dettori heeft een zeer evenw…ichtig karakter en werd tijdens het verrichtingsonderzoek steeds opvallender en hij liet zien over een zeer goed achterbeen te beschikken. Hij viel keer op keer op met zijn lossigheid en zijn vermogen tot sluiten.
Vader Desperado maakte recent zijn debuut in de Lichte Tour, na driemaal op rij de hengstencompetitie gewonnen te hebben. Moeder Diamond Eye is een dochter van De Niro, al jaren één van de best verervende dressuurhengsten.
Dettori heeft de uitzonderlijk hoge genoomwaarde van 107.

Daily Diamond, eindelijk een top hengst, vrij is van het bloed van verervers Ferro, Jazz en Krack. Hij heeft de kwaliteiten waarvan elke fokker tot nu toe alleen maar van kon dromen. Daily Diamond was dan ook de najaars verrichtingskampioen 2015 met 87.5 punten. Stap 8.5, Draf 8.5, Galop 9, Souplesse 9, Houding & balans 9, Rijdbaarheid & instelling 9, Aanleg als dressuurpaard 8.5. Daily Diamond heeft een aansprekend front en beweegt met zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft hij zeer veel aanleg.
Daily Diamond is een zoon van Daily Deal die de overbekende Diamond Hit als vader heeft. Daily Diamond’s moeder Fairy Tale heeft niet alleen de naam van sprookje, maar is dat ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving. Daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, (V. Damon Hill) die in 2013 het Bundeschampionaat won bij de rijpaarden. Dinsdagavond presenteren wij u de eerste veulens van Daily Diamond.

U bent dinsdagavond van harte welkom aan de Watermolenweg 5 in Haaksbergen.