De nummer een van de wereld Tim Price won dit weekend met de Karandasj-zoon Wesko de etappe van de Event Rider Masters in Arville. En daarmee hield het succes van de Price’s niet op want echtgenote Jonelle pakte de tweede plek met haar Olympiadepaard Faerie Dianimo (v. Dimaggio).

‘Heb hem gemist’
Tim Price werd met Wesko als winnaar gehuldigd. Na de dressuur en het springen stond het paar derde met 30.5 minpunten. De cross werd foutloos en binnen de tijd afgelegd en Price bleef met zijn zestienjarige KWPN’er op 30.5 staan. “De goede paarden laten je er goed uitzien, of niet”, reageerde Tim Price. “Ik heb hem gemist op zulke momenten als dit. Hij is echt buitengewoon. Ik zag de lijn niet over de punt in het eerste het water, hij wel en bracht me er over, fantastisch! Maar we kennen elkaar natuurlijk al heel lang.”

Twee jaar uit de sport
Met Wesko is Price al sinds 2011 actief in de sport. Het paar was er al bij op de wereldruiterspelen in Caen in 2014. Na de derde plaats in Pau in 2015 was de zoon van Karandasj twee jaar uit de sport door een zware blessure. Vorig jaar kwam hij weer terug en winnen in Arville was voor Tim Price heel fijn.