willem Greve mede-eigenaar mees vd watermolen

Mees van de Watermolen, KWPN en Zangersheide gekeurd, heeft een nieuwe mede-eigenaar: Willem Greve. “We rijden Mees nu een paar maanden en hij valt echt op, omdat het een fijn, compleet paard is dat zich super laat rijden en over veel mogelijkheden beschikt. Ook is het leuk om met mijn vader en broer samen een paard te hebben.”

 

Mees van de Watermolen won als vierjarige onder Steven Veldhuis overtuigend de Blom-Cup met negens voor zowel het springen als het gaan tussen de hindernissen. “Voor ons het meest complete springpaard van de dag, en het is heel positief dat de ruiter geen sporen nodig had. Dat geeft aan dat Mees van de Watermolen veel bloed heeft, en hij laat zich geweldig rijden”, lichtte jurylid Denis Lynch toe. “Dit is een hengst waarvan we veel verwachten te horen in de toekomst.”

In de recent afgesloten hengstencompetitie 2022/2023 werd Mees van de Watermolen tweede onder Mart Ijland, stalruiter van Willem Greve.

 

De nationale veulenkampioen springen 2022 was een nakomelinge van Mees van de Watermolen: Salsalien. Zij komt uit Overijssels Kampioen La Selien W, v. Comme Il Faut, die haar EPTM-test afsloot met 93,5 punten. Beiden zijn in eigendom van Jan en Willem Greve.

 

De met de Franse Jeanne Sadran op internationaal Grand Prix-niveau actieve Diamant de Semilly-zoon Vannan is de vader van Mees van de Watermolen. Zijn moeder Holinda is een dochter van Carambole uit een Guidam, beide hengsten die geen nadere toelichting nodig hebben.

 

Mees van de Watermolen staat ter dekking bij Dekstation de Watermolen en zal te zien zijn tijdens de hengstenshow op 25 april, 18.00 uur aan de Watermolenweg 5 in Haaksbergen.